DOMAĆINI MUNDIJALA U DRUGOM PLANU

Posle poraza i bez dovoljno snage i uspešne završnice protiv Urugvaja, Rusi će u osmini-finala igrati protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe B

Pred prepunim tribinama očekivao se spektakl, prva utakmica za obe reprezentacije koja bi bila i test za završnicu šampionata. Izostali su iz startne postave Rusije Žirkov, Golovin i Smolov, a bez obzira koja je bila zamisao selektora Rusije, nije se ostvarila. Ujednačen početak utakmice bio je samo uvod da Urugvaj iskoristi promene u sastavu Rusije. U 10. minutu Suarez matira Akinfejeva za vođstvo Urugvajaca.

Čerišev nije imao sreće da posle prvog gola Urugvaja savlada Musleru, ali ni pri šutu Fernandeša jer je okrenut leđima skrenuo loptu na putu ka golu i ostavio Akinfejeva na pogrešnoj nozi. Urugvaj od 23. minuta vodi 2:0. Ipak, da za Ruse bude još bolnije, Smoljnikov za devet minuta igre dobija dva žuta kartona, pa domaćini ostaju i bez jednog igrača na terenu od 36. minuta. Do kraja prvog poluvremena Urugvajci su  rutinski odigrali koliko je bilo potrebno da sačuvaju rezultat.

Izvor: Wikipedia

Bez previše žurbe i pritiska Urugvajci drže konce u svojim rukama i u drugih 45 minuta igre. Pojačali su Rusi napade, ali nedovoljno da bi postigli gol. Najbolja prilika za Ruse u 73. minutu kreirana je posle lošeg ispucavanja Muslere, ali Džiba posle dobro izgrađene pozicije u šesnaestercu šutira daleko od gola. Ni domaći teren ni gol-razlika nisu bili dovoljni da domaćin ostane na prvoj poziciji grupe A.

U 84. minutu odličan napad Rusa ali Muslera još jednom spašava Urugvaj u poslednjem trenutku. Odmah je usledio odgovor Kavanija na drugoj strani, posle čijeg udarca na gol lopta odlazi u korner. Vraćanje lopte u igru direktnim šutem na gol bila je najbolja prilika za Urugvajce, ali se Akinfejev nije dao iznenaditi. Zatim i Rodrigez u 90. minutu pokušava da matira golmana Rusije udarcem pod prečku, ali lopta još jednom završava u korneru. Ovog puta korner je bio koban za domaćina Mundijala, jer posle udarca glavom Godina i odbrane Akinfejeva lopta pada na nogu Kavaniju pred golom Rusije i konačan rezultat na semaforu bio je 3:0 na kraju utakmice.
Urugvajci su prvoplasirani u grupi A sa maksimalnim brojem bodova i igraće protiv drugoplasiranog iz grupe B. Rusi će kao drugoplasirani iz grupe A na prvoplasiranog iz grupe B, a potencijalni protivnici su Španci koji večeras igraju protiv prežaljenog Maroka od 20:00 časova i Portugalci koji će sa Iranom u istom terminu odlučivati ko nastavlja avanturu na Mundijalu. U grupi A je odigrana i utakmica između Saudijske Arabije i Egipta. "Faraoni" su poveli, ali posle promašenog penala Saudijci ipak prave preokret i u poslednjim sekundama utakmice stižu do sva tri boda. Ništa nije nemoguće, potrebno je samo verovati u svoje snove.

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!

Коментари