LIGA NACIJA ZA DAME: AMERIKA FAVORIT PROTIV TURSKE U VELIKOM FINALU

Odbojkašice Sjedinjenih Država i Turske od 13:00 časova po našem vremenu igraju finale Lige nacija za dame

Amerikanke važe za velikog favorita od početka završnice Lige nacija. Već viđene u finalu, morale su u grupi prethodno da pobede Tursku i Srbiju, a zatim u polufinalu i reprezentativke Kine rezultatom 3:1. Odbojkašice Turske su pored poraza Sjedinjenih Država pobedile Srbiju u svojoj grupi, iako je naša reprezentacija imala meč-loptu za ulazak u polufinale. Nije našim odbojkašicama ni zameriti, jer kao što vidimo, Turska je došla spremna da se bori za najsjajnije odličje sa favorizovanim Amerikankama.


Turkinje su bile prežaljene pre meča sa Brazilkama u polufinalu, ali favorit ne pobeđuje uvek. Posebno ne protiv reprezentacija koje "nemaju šta da izgube" i ulaze u meč rasterećeno. Pritisak je učinio svoje, pa su odbojkašice Turske uspele da pobede Brazilke rezultatom 3:0 u setovima, iako se u svakom setu vodila borba do poslednjeg poena. Očigledno vrlo spremne, kako na fizičkom tako i na psihološkom planu, reprezentativke Turske će isto pokušati da ponove u finalu i krunišu svoju odličnu igru na završnom turniru koji je organizovan u Kini. Kvota na pobedu Amerikanki je 1,22, dok je kvota na pobedu Turkinja čak 4. Svaka reprezentacija je pobedila po jednom u dva odigrana susreta u 2018. godini, a u oba slučaja je odigrano po pet setova na meču. 

Izvor: Wikipedia

U polufinalu poražene Brazilke i Kineskinje će odigrati meč za treće mesto od 09:00 časova po našem vremenu. Poslednja dva meča pobedio je Brazil u ovoj godini, ali kvote kažu da je iznenađenje moguće. Za pobedu Brazila kvota je 1,5, a za pobedu Kine 2,5. Na kraju, videćemo na koga je poraz u polufinalu manje uticao na psihološkom planu, kao i da li će presudnog uticaja na igru Kine imati domaći teren.

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!

Коментари