KALKULACIJAMA U OSMINU-FINALA MUNDIJALA

Izmene u startnim postavama i Engleske i Belgije su uticale na kvalitet poslednjeg derbija na Mundijalu, a "manje sreće" za poraz imali su "Crveni đavoli"

U sastavu Gordog Albiona nisu se našli ni Kejn ni Sterling, pa je sastav tima uticao i na kvotu pred samu utakmicu. Posmatrano kroz kvote, nešto veće šanse za pobedu su zato imali Belgijanci koji su golom Januzaja u 51. minutu osvojili nova tri boda u grupi H. Razlog za kalkulacije na obe strane bio je "lakši" put kroz eliminacionu fazu do završnice Mundijala.

U redovima "Crvenih đavola" nije bilo Lukakua, a Mertens je ušao u nastavku. Podjednak posed lopte, jedan šut u okvir gola u statistici Engleza, naspram četiri šuta Belgijanaca upisana u istoj rubrici, dovoljno govori da je meč bio vrlo sličan onom koji su odigrali Francuzi i Danci. U svakom slučaju, nakon poslednjih mečeva u grupnoj fazi prvenstva, poslednji učesnici osmine finala su Belgija kao prvoplasirana i Engleska kao drugoplasirana u grupi H.

Izvor: Wikipedia

U isto vreme u istoj grupi je odigran meč između Tunisa i Paname. Afrička reprezentacija je pobedila nakon prekokreta rezultatom 2:1 i tako zabeležila prvu pobedu u svom poslednjem meču na prvenstvu u Rusiji. Ranije danas su odigrani mečevi grupe G iz koje u osminu-finala idu Kolumbija i Japan.

Rezultati III kola u grupi G:

Senegal – Kolumbija 0:1

Japan – Poljska 0:1

Rezultati III kola u grupi H:

Engleska – Belgija 0:1

Panama – Tunis 1:2

Parovi osmine finala na Mundijalu u Rusiji:

Francuska – Argentina (30. 06. – 16:00 časova)

Urugvaj – Portugal (30. 06. – 20:00 časova)

Španija – Rusija (01. 07. – 16:00 časova)

Hrvatska – Danska (01. 07. – 20:00 časova)

Brazil – Meksiko (02. 07. – 16:00 časova)

Belgija – Japan (02. 07. – 20:00 časova)

Švedska – Švajcarska (03. 07. – 16:00 časova)

Kolumbija – Engleska (03. 07. – 20:00 časova)

Sportska 7 – na pravoj ste adresi! 

Коментари