LIGA NACIJA: SRBIJA PRED LIGOM B

Bratski derbi pripao je Srbiji koja se posle Crne Gore nalazi na korak do plasmana u višu ligu ovog takmičenja

Podjednak posed lopte ali više konkretnih prilika u korist Srbije dalo je rezultat u korist domaćina. Pobeda Srbije protiv Crne Gore 2:1 (2:0) donela je velika tri boda lideru na tabeli tako da sada protiv Litvanije u poslednjem kolu može i ne mora po bod. Ukoliko Litvanija večeras otkine bod Rumuniji, Srbija je obezbedila plasman u viši rang.


Crna Gora je posle dvadeset minuta igre stvorila prvu šansu preko Mugoše, ali je Srbija posle pola sata igre za svega dva minuta došla do dva pogotka. Strelci su bili Ljajić u 30. i Mitrović u 32. minutu igre. U 38. minutu Mitrović je promašio penal za još ubedljiviju prednost domaćeg tima. Srbija je propustila još nekoliko prilika, pa se čekao nastavak za nove šanse.

Izvor: Wikipedia

Dok je Kolarov bio neprecizan iz slobodnog udarca Ivanić na drugoj strani propušta priliku da smanji prednost. To ipak uspeva Mugoša u 70. minutu i meč je dobio na neizvenosti. Strelac jedinog gola za Crnu Goru ali i Janković i Jovović nisu uspeli da poravnaju rezultat do kraja meča i Srbija dolazi do važnog trijumfa kolo pre kraja grupne faze Lige Nacija.

Lider gotovo da je ostvario cilj. Pored plasmana u Ligu B bio bi u prilici i da kroz doigravanje dođe do prvenstva Evrope. Međutim, sačekajmo konačni rasplet, jer ne treba ni žuriti, poučeni smo pređašnjim iskustvima.

BONUS: Predlog singl / tiket

Hrvatska – Španija 1X

Luksemburg – Belorusija X2

Holandija – Francuska X2

Srbija – Crna Gora 1


Коментари