SUPER KUP NEMAČKE: AJNTRAHT BEZ PRITISKA NA BAJERN

Ukoliko ne bismo računali poslednji susret ove dve ekipe, Ajntraht je poslednji put pobedio Bajern pre osam godina i pet meseci

Super kup je ipak nešto drugo. Meč na jednu loptu može doneti i nerešen ishod, a u ovom susretu ga prati kvota 5. Nije loše pokušati, ali Bajern sigurno želi da pred početak Bundeslige svima pokaže ko je broj jedan u nemačkom fudbalu. Eliminacija reprezentacije Nemačke sa Mundijala je shvaćena kao izazov da se okrene list i počne iz početka. Poznajući nemački mentalitet, takav pristup je logičan i očekivan.

Novi početak za reprezentaciju Nemačke je poziv da se svi klubovi izdignu iznad svojih mogućnosti i pruže maksimum u predstojećoj sezoni. Sledećeg meseca počinje i Liga nacija, a zatim i kvalifikacije za naredno prvenstvo Evrope. Da li postoji veći motiv da posle fudbalskog pada na Mundijalu, Nemačka umesto potpunog rasula krene punom snagom u izgradnju nove ere u zemlji bivšeg šampiona sveta?

Izvor: Wikipedia

Tradicionalno disciplinovano i uporno svi klubovi će svojim igračima pružiti potpunu podršku za osvajanje trofeja u evropskim takmičenjima i podići nivo kvaliteta u Bundesligi. Bajern Nojera i Kimiha kao prepoznatljiv sinonim za nemački fudbal će u ovom meču dati sve od sebe da i ovog puta pokaže Evropi ko će biti noseći stub budućnosti "Pancera". Sa druge strane, nema veće motivacije za Jovićev i Gaćinovićev Ajntraht da izađe na teren i pokaže da nemački fudbal ne mora računati samo na vodeće klubove u Nemačkoj. 


U meču koji počinje u 20:30 časova Bajern prati kvota 1,36 a pobedu Ajntrahta kvota 7,5. Iako su tek izašli iz priprema, možemo očekivati borbu za svaku loptu. Promenljivi rezultati tokom priprema nisu merilo rezultata koji će uslediti u novoj sezoni. Kako je novi trener Bajerna Niko Kovač sedeo na klupi Ajntrahta u prošloj sezoni, za nedavno imenovanog Adija Hitera je poseban izazov da opravda angažovanje u Ajntrahtu. U par reči rečeno, bićemo svedoci derbija i pre početka nove sezone u Bundesligi.


Коментари