SUPER KUP NEMAČKE: BAJERNOV MAT U TRI POTEZA

Bajern iz Minhena sa pet golova u mreži Ajntrahta potvrdio visoku klasu u nemačkom fudbalu

Levandovski-Koman-Alkantara – trio koji je rešio sve dileme u nemačkom Super kupu. U prvom poluvremenu oba tima su bila ravnopravna samo u prvih dvadeset minuta igre. Levandovski je u pet minuta, najpre u 21. a zatim i u 26., dva puta zatresao mrežu Ajntrahta. Gaćinović je odigrao ceo meč, ali nije uspeo da reši situaciju za spas fudbalskog obraza svog tima.


U redovima Ajntrahta nije bilo ni žutog kartona u prvih 45 minuta igre. Bajernova dominacija u posedu lopte, gotovo 70%, u prvom delu igre je ispraćena sa dva šuta u okvir gola i isto toliko postignutih golova ugasilo je nade Adija Hitera. Na drugoj strani, Niko Kovač je svoj bivši klub ostavio u dilemi, šta menjati uoči nove sezone.

Izvor: Wikipedia

Drugi deo igre obeležen je novim prilikama za Bajern, dok je Ajntraht uputio samo jedan udarac u okvir Nojerovog gola. Ulazak Rebića, Bluma i Jovića nije ništa promenio u igri tima iz Frankfurta, ali je tim iz Minhena pokazao još svog umeća u nastavku. U 54. minutu Levandovski dolazi do het-trika, i to nije sve.

Četiri minuta kasnije umesto Robena ulazi Koman koji već u 63. minutu povećava prednost Bajerna. Na dvadeset minuta pre kraja Kovač izvodi Levandovskog, ali ni to nije bilo dovoljno da Ajntraht izbegne debakl. Pet minuta pre isteka regularnog toka utakmice, Koman asistira Alkantari koji stavlja tačku na finale Super kupa Nemačke. Konačan rezultat: Ajntraht - Bajern 0:5. Bajern je novim trofejom potvrdio svoj primat u zemlji bivšeg šampiona sveta i najavio napad na titulu u Bundesligi i u novoj sezoni, koju ćemo pratiti na Sportskoj 7.


Коментари